Hvordan få fordeler ved giveaways

Hvordan få fordeler ved giveaways!

Problemet med giveaways er ofte at folk abonnerer kun på grunn av giveaway’en, så ser man ikke mer til de. Jeg synes at folk som faktisk følger med på YouTube-kanalen min skal få en fordel ved giveaways, og det har jeg funnet en løsning på.

Snikkers

Måten jeg har gjort dette på, er å opprette et «valutasystem» for kanalen. Dette har jeg kalt «Snikkers», og for å delta i giveaways kan man bruke Snikkers til å kjøpe seg lodd til giveaway’en. Dette vil gjøre at de som ikke følger med på livestream’ene ikke har mulighet til å kjøpe seg så mange lodd, og dermed ikke får like stor vinnersjanse som de som faktisk følger med.

Hvordan få Snikkers?

Det er flere måter å «tjene» seg Snikkers på. Den mest åpenlyse måten er å se på livestream’ene mine. Da får du 1 Snikkers for hvert 5. minutt du ser på.

Når man har sett 10 timer med livestream, blir man regnet som en trofast seer, og får dermed bonus Snikkers.

giveaways

Moderatorene mine får også bonus Snikkers. Dette er fordi de er med å gjøre en jobb for kanalen. Se på det som «lønn» for strevet.

Dersom man sponser kanalen (når den funksjonen blir aktivert) får man også bonus Snikkers.

Andre måter å få Snikkers på

  • Det er også flere andre måter man kan få seg Snikkers på.
  • Dersom man abonnerer på kanalen under en livestream, så får man 10 Snikkers. Dette er for at nye seere ikke skal stå på helt bar bakke når de velger å følge kanalen.
  • Dersom man donerer via https://streamlabs.com/snikkerenk får man 1 Snikkers pr krone man donerer. Da får de som bruker penger på å støtte meg litt igjen for det. Ikke bare i form av at de hjelper kanalen, men også i form av ekstra Snikkers.
  • Dersom man donerer via SuperChat (når det blir aktivert) får man 5 Snikkers. Foreløpig er det ikke en mulighet til å sette opp på samme måte som via Streamlabs, så jeg får ikke satt opp 1 Snikkers pr krone her.
  • Dersom man velger å bli sponsor av kanalen under en livestream, får man 10 ekstra Snikkers.

Hvordan fungerer det?

giveaway

Bildet til venstre viser et enkelt eksempel på hvordan en giveaway foregår. Selvfølgelig i større skala, da dette bare ble laget som et eksempel.

Når jeg oppretter en giveaway, bestemmer jeg hvor mange Snikkers det koster pr lodd for å være med. Så setter jeg maks antall lodd man kan kjøpe. Dette vil variere fra gang til gang, da forskjellige premier har forskjellig verdi. I eksempelet koster 1 lodd 1 Snikkers, og man kan maks kjøpe 10 lodd.

Når giveawayen er avsluttet, vil det ikke lengre være mulig å kjøpe flere lodd.

Når jeg trykker på «trekk vinner» i programmet jeg bruker, trekkes vinneren, og det blir gitt beskjed i chat’en om hvem som vant. Selvfølgelig leser jeg også opp hvem vinneren er, sånn at man ikke trenger å være bekymret for om man får med seg alt i chat’en.

Det forutsettes at vinneren er der under trekningen, og vinneren må da skrive i chat’en, sånn at jeg kan få gitt informasjon om hvordan vi gjør det i forhold til hvor jeg skal sende premien. Dersom vinneren ikke svarer i chat’en innen rimelig tid, trekkes det en ny vinner.

Man må også være abonnent på kanalen for å kunne få premien. Dersom vinneren ikke er abonnent, trekkes det en ny vinner.

Andre ting man kan bruke Snikkers til – Songrequests

Songrequest

Det er også mulig å bruke Snikkers på songrequests, eller å ønske seg en låt i spillelisten. Dersom man ønsker å legge til en sang, koster det 1 Snikkers pr stk.

Låtene man kan velge mellom er låtene fra denne kanalen:  https://www.youtube.com/user/WeAreEpidemicSound/videos

Måten man gjør dette på, er at man skriver !sr og legger inn linken til en låt etterpå. Slik som vist på bildet oppe til venstre.

Kommandoer man kan bruke

  • !Snikkers – viser hvor mange Snikkers du har
  • !giveaway X – kjøper X-antall lodd til giveaway’en
  • !sr [link til låt] eller !songrequest [link til låt] – legger til sang i spillelisten. Låtene må være fra denne kanalen: POPtastic
  • !wrongsong [link til låt] fjerner låten du la til i spillelisten

Dette er de funksjonene jeg har lagt til pr dags dato. Dersom flere funksjoner legges til i fremtiden, vil denne listen oppdateres.

Kommentarer

Kommentarer