Klim Adventure hansker, short

Klim Adventure hansker, vanntette?

Vanntette hansker er noe mange motorsyklister ønsker seg. Da snakker jeg ikke om hansker som skal tåle en liten regnskur, eller lett duskregn en hel dag. Nei, da snakker jeg om hansker som tåler det vi vestlendinger kaller skikkelig drittvær! Jeg begynte derfor å sikle litt på Klim Adventure hanskene.

Sesongen 2016 gikk jeg til innkjøp av Klim Adventure hansker. Legg merke til at Klim Adventure er nye av 2016, og har overtatt navnet fra en enklere hanske. Den kommer i lang og kort utgave. Valget falt på den korte typen. Jeg var så heldig at min søster var en tur over dammen, og kunne stikke innom og kjøpe med seg et par. Jeg hadde jo ikke fått prøvd hanskene, så jeg måtte ta sjansen på at de passet. Jeg fulgte Klim sin tabell for størrelser, og heldigvis viste det seg å stemme.

Her er en link til importøren sin side om Klim Adventure hanskene.

Komfort

Klim Adventure hansker, short

Klim Adventure hanskene er meget behagelige å ha på seg. Det er ikke en tynn sommerhanske, men likevel er det nok feeling til at man kjenner bryterne fint gjennom hansken. Hanskene kan bli litt varme på de varmeste dagene, så hvis du er på jakt etter hansker for temperaturer på 30+, finnes det nok hansker som er bedre egnet. Men alt fra 25 grader og nedover er helt topp. Nå skrev jeg fra 25 og nedover, men hvor langt ned tror jeg blir veldig individuelt. Jeg har varme i holkene, og har kjørt med disse ned i 0 grader. Da tror jeg ikke jeg skulle kjørt veldig mange milene, men ned til 5+ fungerer de helt ypperlig.

Som dere ser på bildet oppe til venstre, så er fingrene på Klim Adventure hanskene krummet. Dette gjør at det ikke blir for mye skinn som klumper seg når man griper rundt holkene.

På pekefingeren på venstre hanske er det vindusvisker. Jeg prøver å unngå å dra av vannet fra visiret, da jeg tror visiret slites fortere da. Men innimellom må man jo det for å se skikkelig, og da har vindusviskeren fungert helt supert.

Sikkerhet

Jeg har heldigvis ikke fått testet hvor gode Klim Adventure hanskene er når uhellet først er ute, men det virker som det er god beskyttelse i de. Hele hansken er i skinn, i motsetning til mange andre adventure-hansker, som kun har skinn på de utsatte plassene.

Knokene og oversiden av fingrene har godt med padding. Det er også en strategisk plassert padding på håndbaken.

Paddingen på knokene og på håndbaken har det Klim kaller keramisk printpanel. Dette skal visstnok være meget slitsterkt mot skrubbing.

Jeg vet egentlig ikke hva mer jeg kan si om sikkerheten, annet enn at det virker som de er solide, og av god kvalitet.

Klim Adventure hansker, short
Klim Adventure hansker, short

Men er de vanntett?

Det store spørsmålet er jo om de er vanntett. Og ja, det er de. På årets PreHøstTur fikk jeg testet de til de grader. Fredagen bøttet det ned hele dagen, men man kan jo ikke la det ødelegge en ellers fin tur. Jeg kjørte hele dagen med Klim Adventure hanskene, og de holdt det Klim lover: Guaranteed to keep you dry!

Det er klart, tar man ofte av og på seg hanskene, så kan det jo lure seg inn noe fuktighet. Men det tror jeg er helt uungåelig. Tar man hanskene med seg inn i varmen etter endt dag, så vil man oppleve at de er fuktige dagen etterpå. Hvis noen har tips til hvordan man kan unngå dette, så sleng inn en kommentar i kommentarfeltet under.

Men alt er ikke bare fryd og gammen med Klim Adventure hanskene. Da jeg kjøpte hanskene trodde jeg at GoreTex-membranen var lamminert til ytterstoffet, slik som på Klim Badlands kjøredressen. Det er den dessverre ikke. Dette gjør at det kan legge seg vann mellom ytterstoffet og membranen.

En annen ting som irriterer kanskje enda mer, er at liningen ikke sitter fast inne i fingrene. Når man blir våt på hendene etter å ha hatt av seg hanskene, så blir det et herk å få de på seg igjen. Man må lirke fingrene inni, samtidig som man dytter liningen på plass i fingrene igjen. På hansker i denne prisklassen hadde jeg forventet meg bedre!!!

Konklusjon

Klim Adventure (kort versjon) er komfortable hansker med god beskyttelse. De holder vannet ute, men er et herk å ta av og på seg når det regner. Den løse liningen gjør at det man makker en god del for å få de på seg igjen med våte hender. Men, det er kanskje verdt det med tanke på at de faktisk holder deg tørr? Til hansker i denne prisklassen hadde jeg forventet at dette ikke var et problem, og hvis jeg skulle trillet terningen, så blir det maks en 4rer.

Har du erfaring med Klim Adventure hansker, eventuelt andre hansker som holder deg tørr? Sleng inn en kommentar i kommentarfeltet under.

Kommentarer

Kommentarer