MC-messen i Ålesund 9-10 april 2016

Denne helgen var det duket for MC-messe i Korsatunellen i Ålesund, så jeg måtte jo ta meg en tur. Dette er første gang jeg er på MC-messe i Ålesund, og jeg hadde jo noen forventninger til messen. Dette kommer jeg tilbake til litt lenger ned i artikkelen.

I går (lørdag) hadde jeg avtale med Kai-Ørjan om å slå følge innover til messen. Vi tok fergen fra Festøya kl. 11:25, og vi var ikke de eneste på fergen. Det sto en god gruppe på fergen da vi kjørte ombord, og alle skulle på MC-messen.

Can-Am Maverick

Forventninger

I og med at dette var første gang jeg skulle på MC-messe i Ålesund, så hadde jeg jo noen forventninger til hva som kom til å være der. Jeg har jo vært på MC-messen i Lillestrøm, som er den største MC-messen i Norge. Jeg var fullt klar over at jeg ikke kunne forvente meg en så stor messe, da både markedet (antall folk i området) og lokalet er mye mindre enn i Lillestrøm.

Men jeg forventet å få sett på en del sykler, utstyr og kjøreutstyr. Håpet også på å komme over noen gode messetilbud, og da spesielt på nytt kjøreutstyr, da det jeg har i dag er klar for utskifting.

Spennende nyheter

Det dukker jo opp noen nyheter med jevne mellomrom, og i år er det 2 nye sykler som jeg synes er ekstra spennende.

Den første er KTM 1290 Super Duke GT, som høster gode kritikker fra den internasjonale pressen. Dette virker som en grei sykkel for helgeturer. Så er det bare å hive av sideveskene, og du er klar for å herje på bane. Ja, for vi herjer jo ikke andre plasser, sant?

Den andre sykkelen jeg synes virker spennende er den nye Africa Twin fra Honda. De seinere årene har jeg ikke hatt sansen for Honda sitt design, men på denne føler jeg de har truffet innertier. Og når denne sykkelen også høster gode kritikker fra den internasjonale pressen, så virker det til å være en gjennomtenkt sykkel. Noe av det som kanskje er mest spennende er DCT-systemet. Dette rett og slett en automatgir som visstnok skal fungere helt ypperlig. Man kan også gire manuelt via brytere for opp og ned-giring.

Håpet var å få sett nærmere på disse syklene.