Dårlig rykte

Dårlig rykte. Er det alltid fortjent?

Flere motorsykkelmerker har et dårlig rykte. Det kan være ting som henger igjen fra gammelt av, eller ferske erfaringer med nye modeller. Men en ting er forskjellig fra gammelt av og i dag, og det er internett. Er det noen feil med en sykkel, så er det garantert noen som har skrevet om det på nett.

Vennskapelig leggsparking

Hvordan vet man at en Harley/Triumph er tom for olje? Det er ingen oljeflekk under. Dette er et eksempel på det man kan kalle vennskapelig leggsparking. Kontres gjerne med noe om plastrakketter eller japsesykler. Eller at BMW sin kardang er jo så pålitelig.

Poenget mitt her er at dette er vennskapelig leggsparking, som ingen legge noe større mening i. Dette er spesilt mye av på Facebook.

Bastante uttalelser om dårlig kvalitet

Dårlig rykte

Så kommer vi til det jeg har lite sans for. Å bastant påstå at et merke har den dårligste kvaliteten på markedet, uten at man selv har erfaring med det, men henvise til diverse fora på nett om feil som diskuteres.

Man kan fint finne feil om hvert eneste merke. Det skal bare et kjapt Google-søk til. Men skal man da uten videre drive å rakke ned på det merket? Hva synes du?

Google BMW R1200GS Problems

Google Triumph Tiger Explorer Problems

Google KTM 1290 Super Adventure Problems

Ser du poenget mitt?

Internettsynsing på høyt plan

Dette er det jeg vil kalle internettsynsing på høyt plan. Nå skal ikke jeg påstå at jeg aldri driver med internettsynsing. Men da begynner jeg gjerne med «Jeg tror at», eller «Ut i fra det jeg har lest», eller «Det ser ut som»…

Internett er en fin plass å finn informasjon, men man skal jammen ta det man leser med en klype salt. Man bør vurdere hva man legger vekt på. Ikke alt som blir skrevet på nett er fakta.

Selv om man finner mange feil på nett, vil det ikke nødvendigvis si at de fleste eierne av dette merket er misfornøyd. Man ser jo gang på gang at folk kjøper samme merket enda en gang, og det til tross for hvor mye feil internett sier det skal være med det merket.

Kan det tenkes at enkelte merker får et ekstra dårlig rykte på grunn av denne internettsynsingen? Sleng inn en kommentar i kommentarfeltet under, og si hva du tror.

Kommentarer

Kommentarer