KTM 1290 Super Adventure

RoadLok skivelås til KTM 1290 Super Adventure

Tenkte jeg skulle skrive litt om RoadLok sin skivelås til sykkelen min. Denne er som noen vet, levert som powerpart fra KTM. Den største fordelen med skivelås er at sykkelen blir langt vanskeligere å stjele. Det finnes forskjellige skivelåser, noen store og andre små. Du får de med alarm, og ofte med en snor som du fester fra skivelåsen og opp til styre. Berører du denne, går alarmen. Problemet med disse skivelåsene er at de veier mye, og du må ha en plass å oppbevare den på sykkelen eller i bagasjen. Den tiden er definitivt forbi.

roadlok ktm 1290 super adventure

RoadLok sitt system er overraskende lett, det er montert på bremsekaliperen og det eneste du trenger å ha med deg, er en liten pin som du setter inn å låser skiven med. Denne er på størrelse med en nøkkel. Den største fordelen med dette systemet framfor en del av låsene er at hjulet står helt kubb når den er låst. Det er aldri tema å glemme skivelåsen, begynne å trille for så å bråstoppe når skivelåsen treffer gaffelen, å gjerne knuser eller ødelegger framskjermen i samme slengen. Jepp, jeg har klart det.

Det hele er relativt enkelt å montere. I esken følger det med 3 sett med skruer, 3 sett med spacere og en enkel monteringsveiledning. Det eneste jeg savner er info om hvor hardt du skal trekke til disse skruene på monteringsanvisningen. Her må du inn i instruksjonboken eller søke på netter for å finne det ut. Skruene skal trekkes til med 34 Nm. Også er det alltid en fordel å legge på litt locktight på slike skruer.

KTM 1290 Super Adventure Roadlok montering

Det hele er gjort unna på noen få minutter, det ser bra ut, har lav vekt, fjærbelastet pinn som går i lås når den treffer hullet.

Det er bare en bakdel med dette produktet, som kanskje noen vil savne. Der er ingen alarm. Alarm er heller ikke levert originalt på KTM 1209 Super Adventure, så dette er kanskje noe en må vurdere når en skal velge dette produktet.

Håper dette kan være interessant for flere. Jeg er hvertfall utrolig fornøyd med denne løsningen.

Kommentarer

Kommentarer