PMS – Parkert Motorsykkel Syndrom

Motorsyklister er ikke som folk flest. Ihvertfall ikke på denne tiden av året. Og verre skal det bli. Vi lider nemlig av noe som kalles PMS, eller Parkert Motorsykkel Syndrom. Hvor hardt dette rammer en varierer naturligvis fra person til person, men undertegnede begynner allerede å kjenne symptomene komme sigende.

Hva er egentlig PMS?

PMS i denne sammenheng kan faktisk minne litt om det de fleste forbinder med PMS. Man blir irritert og smågretten, og trøstespiser gjerne litt ekstra. Bare se hva som skjer med kjøredressen i løpet av vinteren. Du kan banne på at den er litt trangere når våren kommer.

Forskjellen på denne form for PMS, og den mer vanlige formen for PMS, er at denne bygger seg gradvis opp ut over vinteren. Når vi nærmer oss slutten av januar begynner man nå nærme seg toppen, og irritasjonsnivået er på topp. Det kan derfor være lurt å informere de nærmeste om denne lidelsen, sånn at de vet hva som foregår.

Dempe PMS’en?

Første tur etter vinter

Det man ser frem til hele vinteren

Hva kan man gjøre for å dempe denne lidelsen? Dette vil nok variere fra person til person, men jeg har funnet et par ting som hjelper.

Mye av tiden går med til å surfe på nettet. Jeg leser diverse tester og artikler som har med MC å gjøre. Men er dette egentlig med på å dempe PMS’en? Egentlig ikke. Men det får i det minste tiden til å gå.

Som med all medisin som hjelper, koster det penger. Sider som E-bay, FC-Moto.de, Louis.de, osv. blir hyppig frekventert, og det er ikke fritt for at kjøp-knappen blir trykket på, til fruens store fortvilelse. Problemet er at dette ikke er en medisin med langvarig virkning.

 

Det som kanskje virker best for meg er å diskutere på MC-forum. Der er det mange som går gjennom akkurat det samme som meg. Det diskuteres alt fra hva den beste motorsykkelen er, til planlegging av turer. Det hender jo at enkelte diskusjoner tar litt av. Men det er ikke så rart med tanke på at de aller fleste lider av PMS. Dette ser jeg på som en del av morroa med MC-forum på denne tiden av året. Av de forumene jeg bruker mest, er det 3 stk jeg vil nevne.

AdvRider er et av de største utenlandske MC-forumene. Dette er hovedsaklig rettet mot eventyrkjøreren.

MC-forumet.no er nok det forumet jeg bruker mest. Dette er et norskt forum, som nok pr. dags dato er det mest aktive av de norske forumene.

Til slutt vil jeg også nevne BikeAnarchyNorway. Enda et norskt forum. Dette er et mindre forum som ble opprettet da forumet på Bike.no ble lagt om.

Januar/Februar

Normalt sett, hvis humøret mitt er under pari, ber fruen meg om å ta meg en kjøretur, og så er alt normalt igjen. Men dette går ikke på denne tiden av året. Dette vet fruen, så derfor har hun lagt om taktikken litt. Hvis hun ser på langtidsvarselet at det er meldt plussgrader viser hun det gjerne til meg. Da er det ihvertfall antydninger om at det går mot slutten av PMS-sesongen.

Sånn ca midt ut i februar sjekkes Yr daglig. Gjerne flere ganger om dagen, bare for å forsikre meg om at det ikke har blitt noen endringer.

Sesongstart

Når snøen endelig begynner å forsvinne rundt om kring, kjenner jeg det kribler i høyrehånden. Hvis jeg er en tur i Volda f.eks. (med bil), er gjerne veiene helt tørre og fine. Men siden jeg bor i Ørsta må jeg vanligvis vente et par uker til før jeg kan ta ut gromsykkelen. Men, når dagen kommer, og jeg endelig kan ta meg en tur, er hele PMS-sesongen glemt. Ihvertfall for meg. Spørst om fruen glemmer den så fort.

 

Har du noen tips til hvordan man kommer seg gjennom PMS-sesongen? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under.

Kommentarer

Kommentarer