BikeConsole vanntett mobilcover

  • av Snikkeren

Grunnlag

Jeg har kjørt med BikeConsole, eller iBikeConsole som noen kaller den, i 2 sesonger nå. Først en sesong med iPhone 5 på Yamaha TDM 900, og nå en sesong med iPhone 6 på KTM 1290 Super Adventure. Det er litt forskjeller på de to coverne, men funksjonen er den samme. Jeg kjøpte dette herfra: www.ibikeconsole.com

Fulladet telefon etter dagens tur

Jeg er en duppedittfreak, og som duppedittfreaker flest, hater jeg å gå tom for strøm på mobilen. Når jeg er ute på tur, bruker jeg en sporingsapp (Locatoweb) slik at fruen kan følge med hvor jeg er. Dette trekker naturlig nok en del strøm, så etter en lang dag i salen er det ikke mye batteri igjen. Dette finnes det flere løsninger på. Man kan ha en batteribank som lader mobilen, eller lade mens man kjører.

Problemet med å bruke en batteribank til å lade mobilen, er at den også går tom for strøm etterhvert. Hvis man da er på en tur over mange dager, og ikke har tilgang til strøm på kvelden, vil man til slutt gå tom.

2015-11-15 21.48.14

BikeConsole montert på styret på KTM 1290 Super Adventure

Hovedgrunnen til at jeg valgte å gå for en løsning hvor man har mobilen i et vanntett cover, er at da kan jeg lade mobilen underveis. Men det er ikke den eneste fordelen ved å bruke et vanntett mobilcover. Man kan også bruke mobilen som GPS. Ja, jeg vet at en dedikert MC-GPS er bedre, men dersom man synes det er for dyrt, kan man fint klare seg med denne løsningen.

Dersom man allerede har en dedikert GPS, så er det likevel ikke noe i veien for også å bruke et vanntett mobilcover. Man får som sagt ladet mobilen (forutsatt at man har strømuttak på sykkelen), og slipper å bekymre seg over å gå tom for strøm.

Montering

iPhone 5 montert

iPhone 5 montert

Monteringen av holderen tar et par minutter. Det følger med et feste som passer til styrer fra 20-45 mm. På Super Adventure’en monterte jeg det på styret, men på TDM’en monterte jeg det på en stang som gikk mellom justeringsbrakettene for vindskjermen.

Det følger med alt man trenger for å montere, bortsett fra noe å klippe ned plaststroppen man mester holderen med.

Vanntett?

Det er her forskjellene på coveret til iPhone 5 og iPhone 6 kommer inn. På begge to er det 2 plugger under. 1 for ladekabelen, og en for tilkobling av ørepropper. På versjonen til iPhone 5 er disse to festet hver for seg, men på versjonen til iPhone 6 er disse festet i samme reimen.

Så lenge pluggene er i, er coveret sprutsikkert. Det er altså ikke vanntett i ordets rette forstand. Man kan ikke senke det ned i vann. Men det er heller ikke behov for. Det er jo bare snakk om regn man trenger å bekymre seg for når man kjører MC.

Det følger også med en plugg til både ladekabelen og hodetelefonkabelen. Dette skal hindre at det kommer vann inn i coveret mens man bruker disse. Problemet er bare at på iPhone 6 coveret må man også ta ut pluggen for hodetelefoninngangen hvis man skal lade telefonen. Og så lenge man ikke bruker hodetelefoner med plugg på ledningen, vil dette være et svakt punkt. Jeg har ikke behov for denne inngangen, så jeg har løst dette ved å bruke Tec 7 til å tette hullet med.

2015-11-15 21.47.35Coveret kan også justeres. Man kan vri det rundt 360 grader. Dette benytter jeg meg av som ekstra sikkerhet når det regner. Jeg setter telefonen i oppreist posisjon, slik at hullene peker nedover. Da skal det litt til for at vann skal kunne komme inn.

Er den lesbar?

2015-07-04 21.27.04Dersom man har planer om å bruke den til GPS, så er det viktig at den er lesbar mens man kjører. Dette kommer an på hvordan man monterer den, og også hvilken sykkel man kjører. På Yama TDM 900’en jeg hadde, ristet det så mye at det var umulig å se hva som sto på skjermen. Dette skyldes at stangen mellom brakettene til vindskjermen vibrerte når jeg kjørte. På KTM 1290 Super Adventure’en har jeg montert den på styret. Dette var en mye bedre løsning, og skjermen er fint lesbar. Det er kun ved enkelte turtall at det vibrerer såpass at jeg ikke ser skjermen, men da er det bare å unngå disse turtallene når man trenger å se på GPS’en. Til høyre ser dere holderen på Super Adventure’en.

Konklusjon

Dette er et rimelig og greit alternativ for å montere mobilen synlig på sykkelen. Mobilen kan lades underveis, og man kan bruke den som GPS. Den er dog ikke helt perfekt, og det finnes andre alternativer der ute. LifeProof er et av de jeg vurderte før jeg kjøpte denne. Hadde jeg visst om endringen på iPhone 6 coveret kontra iPhone 5 coveret, så hadde jeg nok gått for LifeProof istedenfor. Ikke det at iBikeConsole ikke gjør jobben sin, men LifeProof ser mer gjennomført ut. Prisen er dog i favør iBikeConsole.

Pluss

  • Enkel å montere
  • Får ladet mobilen mens man kjører
  • Kan bruke mobilen som GPS

Minus

  • Dårlig løsning på pluggene til hullet på siste versjon til iPhone
  • Ser ikke så gjennomført ut som andre merker

Har du spørsmål, eller noe du vil tilføye? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under.

 

Kommentarer

Kommentarer