SW-Motech City Tankveske til KTM 1290 Super Adventure

Jeg har lenge gått å vurdert kjøp av tankeveske. Det er ofte slik at jeg kjører på dagsturer uten behov for å ha med meg begge sidekoffertene for å ha med kamera å litt annet småtteri.

Jeg syns ikke det er direkte lekkert med tankveske, men det er utrolig hendig å lettvint. Så jeg hadde naturligvis noen kriterier når jeg skulle velge tankveske til nettopp denne sykkelen.

  • Ikke for stor
  • Quicklock
  • At den ser bra ut, passer til tanken
  • God kvalitet

Hva trenger en strengt talt å ha med seg når en er på tur. Som en ikke får plass til i lommene? Det er jaggu ikke mye, men en drikkeflaske, et ekstra sett med hansker, en buff/neck, kamera og eventuelle ladere og annet fjas en trenger lett tilgjengelig. Jeg har fått litt foto dilla de siste årene, dette er en fantastisk hobby som passer perfekt med motorsykkel kjøring. Slik hobby resulterte i at jeg investerte i et «speilløst» speilrefleks kamera (Fujifilm X-T1) Dette er såpass stort at en ikke får plass til det i lommen. Det har gått greit å ha det liggende i sidekoffertene, men det er litt tungvint å plukke fram når en bare vil ta en kjapp stopp å fange noe på film. Når jeg kjørte mindre turer ble en liten ryggsekk benyttet. Som dere sikkert forstår, ble dette også noe tungvint.

KTM 1290 Super Adventure med SW-Motech City tankveske

Jeg søkte det store internett, kikket på det jeg kom over av bilder og leste en haug med forumposter. Valget måtte bli en City tankveske fra SW-Motech. Denne er ikke mer en 11 liter på det minste, du kan utvide den så den blir 15 liter om behov. Den former seg etter tanken, har gjennomføringer for ladekabel, ser bra ut og treffer på alle de kriteriene jeg satt. Uten å ha eid en slik veske før, er ordet kvalitet noe som går igjen på det store internett.

 

Jeg la inn bestilling med John Tvedt, som i sammarbeid med Tom driver å importerer disse produktene til Norge. Les mer på hjemmesiden deres SW-Motech De kunne heldigvis bekrefte at dette hadde de på lager så dette kunne de sende til meg omgående. Perfekt!! Skal du bestille veske, husk også på at du må bestille slik låsering til å ha på tanklokket utenom. SW-Motech City tankveske, Quick Lock Evo tank ring og frakt landet på til sammen 2210,- kroner. Den prisen er ingen ting å si på fra mitt ståsted.

 

Montering av Tankveske

Når du skal montere tankvesken må du begynne med å feste låseringen til tanklokket. Denne er festet med 4 skruer, og 4 spacere. Det følger med bruksanvisning, men det skal godt gjøres å montere dette feil.

Quick Lock EVO tanking

Det følger med en borreplate som du skal legge oppå den låsemekanismen som skal monteres i bunnen av tankvesken. Når du har fått montert låseringen til tanklokket, presser du på plass låsemekanismen under tankvesken å sette denne ned på låseringen. Det er nå du skal justere tankvesken til eller fra styret. Nå er det viktig å sjekke at styret ikke tar borti når du skal låse det, eller har fult styreutslag. Samme som at du vil unngå å ha tankvesken slik at den kommer i veien når du står å kjører, takker Arne for tips (Ojda som han kaller seg på mc-forumet)

Låsemekanisme og borreplate

Låsemekanisme plassert i tankveske

Montert sammen med Quick Lock EVO på tanken

 

Låsemekanismen er jo ikke skrud fast i tankvesken, men den sitter så tight at det skal litt til at den ramler ut. Når den er har låst seg til Quick Lock’en, kan du justere vesken fram og tilbake. Her må du bare finne ut hva som passer for deg. Bildet over viser når den er lengst unna styret. Jeg valgte en mellomting når jeg tilpasset min. Når jeg har fult styreutslag tar styret litt borti vesken, men dette var helt nødvendig for at vesken ikke skulle være i veien når jeg står å kjører. Hva som passer for deg, må du bare prøve ut selv.

Klaring når styret er låst

Her ser dere at styret tar så vidt ani når jeg har fult styreutslag. Den er så minimalt at dette blir ikke å være i veien for meg på noen som helst måte.

Ved fullt styreutslag

Nå er tankvesken helt ny, den er ganske stiv og selvfølgelig tom for remedier. Så den klaringen du ser på neste bilde vil nok bli mindre (tror jeg) Å det blir nok til at tankvesken tar nedi tanken når du kjører eller ved mye vibrasjoner. Jeg har slik gjennomsiktig tankbeskytter fra KTM PowerParts, så for min del er ikke dette noe problem, men verdt å tenke på om andre vurderer samme tankveske.

Litt klaring

Ferdig montert låsemekanisme

 

Siste bildet viser hvor jeg valgte å montere låsemekanismen, dette er endelig resultatet. Jeg har jo ikke fått brukt denne vesken enda, men etter å ha jobbet med den, montert den å kikket litt rundt inni den, så er det et inntrykk jeg sitter igjen med. KVALITET. En annen snedig liten detalj er at det følger med umbrakonøkkel i riktig dim til de små skruene du skal feste låsemekanismen med, samt 8 mm borr til å borre hull gjennom «godset». Slikt er jeg jaggu ikke sikker på hadde fulgt med hos andre leverandører.

Håper denne lille «erfaringen» kan bidra til at nettopp du finner ut av hvilken tankeveske som passer for deg.

 

Kommentarer

Kommentarer